Interieurtips voor een gezellige slaapkamer

De slaapkamer is een plek om volledig tot rust te komen en jezelf terug op te laden voor de volgende dag. Een goede, gezellige en zelfs rustgevende inrichting is daarom onontbeerlijk. Maar hoe richt je een slaapkamer nu gezellig in? Waar moet je op letten en wat moet je vermijden? Heylen Meubelen geeft je interieurtips voor je slaapkamer.

 

Slaapkamer inrichten: beginnen bij het begin

Stel eerst vast in welke interieurstijl je de slaapkamer wilt inrichten. Zoek eventueel wat voorbeelden op internet van slaapkamers die je mooi en gezellig vindt en tracht daaruit je eigen slaapkamer te creëren. Hou daarbij ook rekening met de meubels en eventuele decoratie en woonaccessoires. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat de verschillende elementen (meubels, decoratie, woonaccessoires, stoffen en kleuren) een geheel vormen.

Je kan wel twee stijlen combineren waarbij de meubels bv. modern zijn en de kleuren in cottage zijn maar een mix van meer dan twee interieurstijlen leidt tot een kakofonie wat juist het tegenovergestelde van ‘gezellig en rustgevend’ is.

Kleuren en stoffen voor de slaapkamer

Een goede interieurtip is om van bij het begin dezelfde stoffen te gebruiken voor bedlinnen, kussens, gordijnen en dergelijke. Op die manier creëer je een echte designer look in je slaapkamer en verzeker je jezelf ervan dat de kamer een mooi geheel vormt. Bij voorkeur pas je dan ook de meubels en kleuren van het behang of verf hieraan aan. Ofwel gebruik je andere tinten van de kleuren van je stoffen (lichter of donker) ofwel gebruik je complementerende kleuren. Kies ook voor zachte en aangename kleuren. Felle kleuren zijn té druk voor een slaapkamer. De beste en meest rustgevende kleuren zijn pasteltinten.

Hoe deel je de slaapkamer in?

Start met je bed, het belangrijkste onderdeel, en plaats de andere meubels rondom het bed. Voorzie voldoende ruimte, zo geef je de slaapkamer een open gevoel wat bevorderlijk is voor de nachtrust. Mocht je niet zeker zijn van de indeling, maak dan eerst een schets en probeel verschillende opstellingen tot je de beste gevonden hebt.

De finishing touch van de slaapkamerinrichting

Ten slotte de decoratie en het ‘aankleden’ van de kamer. Leuke sfeerverlichting in de vorm van nachtlampjes of indirect licht, gezellige decoratie en woonaccessoires en hier en daar een kussentje of een plaid. Zorg er voor dat de decoratie niet ‘te zwaar’ is voor de kamer. Decoratie moet een aanvulling zijn op de kamer, de kamer mag dus niet rond de decoratie draaien. Sierkussens op het bed en een mooie plaid op het bedeinde geven de kamer een warm en gezelliger karakter.

Volg de Heylen blog voor je dagelijkse update van interieurtips voor de slaapkamerwoonkamereetkamer, enzovoort!


Sleutel op de deur bouwen

Architect Gruwez kan voor u een kant-en-klaar opgeleverde woning ontwerpen. Een huis volgend de term Sleutel op de deur te (of turnkey) bouwen betekend dat ons team instaat voor het volledige concept, ons bureau staat in voor de realisatie van het bouwproject van A tot Z. Architect Gruwez werkt volgens Sleutel op de deur te bouwen zowel bij nieuwbouw als verbouwing.

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen.
Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

Natuzzi zetels

’s Werelds bekendste meubelmerk, Natuzzi, ontwerpt meubelen en accessoires voor jouw woon-, eet-, en slaapkamer, volledig vervaardigd in Italië. Door het combineren van design, functionaliteit, materialen en kleuren zorgt Natuzzi voor harmonie bij jou thuis. En wie wil dat nu niet? Bezoek onze winkel in Denderhoutem en ervaar het zitcomfort van de zetels en salons van Natuzzi.